Kvalitetni i estetski bazeni ukras su objekta

09.02.2017

Opće vijesti

Ako vas zanimaju bazeni uz individualne objekte, apartmanska naselja ili javne bazenske komplekse, bazenska tehnika, krovovi i sve aktivnosti vezane uz bazene, dostupni su vam stručnjaci poduzeća EMA s više od 20 godina iskustva. Ključni stupovi našeg poslovanja su: inovativna rješenja, kvaliteta, dobra cijena i korak s vremenom. Već Vas u uvodu pozivamo na www.ema-bazeni.com.hr, gdje možete pronaći i naše kontakte.

 

 

Ugradnja bazena

Ugradnja bazena na vlastitom dvorištu predstavlja dugoročnu investiciju koja bi korisniku ili investitoru značila što manje dodatnih radova i održavanja na što duži rok, istovremeno bi estetski zaokružila izgled objekta s okolišem.

 

Ugradnja bazenaZadnjih godina češće čujemo i čitamo o karbonsko - keramičkim bazenima, koji na europskom tržištu postaju sve popularniji. U Hrvatskoj i u Sloveniji dostupni su unikatni karbonsko - keramički bazeni DompassPools koji su plod dugogodišnjih istraživanja i razvoja o kojima više informacija možete pronaći na www.ema-bazeni.com.hr. Zbog kvalitete materijala su najkvalitetniji i ponose se s najdužim rokom trajanja te pripadajućim jamstvom. Odlučili smo predstaviti vam njihove prednosti i mane u usporedbi sa zidanim i poliesterskim bazenima.

Zidani bazeni zahtjevniji su i za njihovu ugradnju trebamo više vremena. Poliesterski bazeni uz kopanje zahtijevaju potpornu ploču i betoniranje dok karbonsko - keramičke bazene neposredno postavljamo na tvrdu podlogu. Kada u prvi plan tijekom odabira postavljamo i neobične oblike prednost imaju zidani bazeni, koji nude neograničene mogućnosti iako je potrebno razmišljati o tome da bazenska folija ima ograničenu trajnost i potrebno je uzeti u obzir skupu sanaciju svakih nekoliko godina. Oblici poliesterskih i karbonsko - keramičkih bazena već su unaprijed određeni jer se izrađuju u posebnim kalupima u tvornicama. To ne znači da smo ograničeni tijekom odabira jer su oblici, dimenzije i moguća dodatna oprema, unikatni s obzirom na veliki izbor. Brojne mogućnosti predstavljaju vam naši stručnjaci, koji znaju savjetovati s obzirom na primjerenost pojedinačnog bazena za unikatni okoliš u koji ga želimo ugraditi.

Između poliesterskih i karbonsko keramičkih bazena ključna je razlika u postojanosti materijala. Između ostaloga, ako poliesterski bazeni imaju relativno kratki rok trajanja, jer je površina osjetljiva na kemikalije u vodi i zbog pojave osmoze (mjehurići na površini bazena), karbonsko - keramički bazeni imaju konstrukciju otpornu na pojavu osmoze, vremenske promjene i neosjetljivi su na kemikalije u vodi. CompassPools bazeni jedini su dostupni u unikatnim 3D bojama i ponose se s najdužom garancijom u branši. Detaljnija usporedba među bazenima dostupna je na http://www.ema-bazeni.com.hr/keramicki-bazeni-compass.

 

 

Samočisteći sustav VANTAGE

Bazen koji se sam čisti, bazen je sa sustavom VANTAGE.
Za zahtjevnije naručitelje, koji s čišćenjem bazena ne žele dodatni rad, Vantage je pravo rješenje. Taj sustav je odlično rješenje za hotelske bazene i bazene s apartmanima.

 

Samičisteći bazen VantageVANTAGE sustav komplet je posebnih mlaznica, mlaznica integriranih u dno bazena, koji se po programu dignu iz dna bazena i mlazom očiste prljavštinu u posebni MDX sabirni odvod. Vantage ima automatsko djelovanje i u potpunosti je siguran.

Samočisteći sustav za čišćenje bazena Vantage je:

  • - 100% siguran
  • - radi samostalno
  • - jedini sustav čišćenja, koji samostalno čisti 99% prljavštine s dna bazena
  • - može se nabaviti samo u Compass bazenima

 

Vantage je pametni sustav čišćenja s velikim i jakim mlaznicama, strateški raspoređenim po dnu bazena. Te mlaznice dižu se u određenom redoslijedu te stvaraju jaki vodeni mlaz po dnu bazena. Iako Vantage nije samo jednostavni sustav za miješanje vode. Nečistoću ne rasprši na sve strane u nadanju da će završiti u "skimeru". S Vantage mlaznicama upravlja patentirani ventil, revolucionarni sustav za kontrolu, koji pokreće cijeli sustav pomoću vode a ne struje. Rad mlaznica usklađuje se tako da skupa čine jedinstveni organizirani sustav zonskog čišćenja. Opsežna istraživanja pokazala su da se radi o najunčikovitijem načinu čišćenja bazena. Na taj način, svaki put kada se okretne mlaznice s Vantage sustava dignu, rade sustavno na način da prljavštinu potisnu prema kraju bazena, dok se sva prljavština ne sakupi na najdubljem dijelu bazena. Tamo fiksna mlaznica svu nečistoću potisne u glavni odvod, koji ima veliki, ljevkasto oblikovani ulaz i počisti i veću prljavštinu kao što je lišće i slično. MDX odvod je baš zbog toga najsigurniji odvod ikada oblikovan. Zbog više razina zaštite, kosa ili prsti se nikada ne mogu uhvatiti u odvodu. Prljavština iz MDX-a odlazi u opcijski sabirni sustav i postavljen je na visinu obale bazena i na taj način omogućavaju brzo i jednostavno čišćenje prljavštine, istovremeno štiti crpku bazena od preopterećenja.

Vantage nije samo najbolji sustav za čišćenje bazena na svijetu jer sustav konstantno miješa vodu u bazen, neprestano gibanje povećava učinkovitost korištenih kemikalija, koje uništavaju alge i bakterije. U bazenu nema mrtvih kuteva gdje se množe alge i bakterije. Vantage sustav raspoređuje kemikalije po cijelom bazenu s čime utječe na čišću i zdraviju vodu. Kruženje istovremeno uništava područja hladne vode. Tako ćete umjesto tople vode na vrhu i hladne na dnu imati bazen s jednako toplom vodom, koja će takva biti svake godine. Povećanjem učinkovitosti kemikalija i grijanja Vantage pomaže smanjiti troškove za grijanje i kemikalije.

Pozivamo Vas da pogledate film o djelovanju sustava na:
http://www.ema-bazeni.com.hr/sustav-za-samociscenje

 

 

Postrojenje bazena

"Postrojenje je prostor za bazensku tehniku".
Postrojenje bazena je prostor, gdje je spremljena, odnosno, fiksno postavljena oprema bazena. U postrojenju je veći dio investicije za bazen, zato je važno posvetiti veću pažnju izvedbi.

 

Postrojenje bazenaPostrojenja možete postaviti u kuću, podrum, garažu ili kućicu u vrtu. Ukoliko taj prostor nije na raspolaganju možemo odabrati i zidani i montažni prostor za postrojenje.

Zidana postrojenja
Kod zidanih bazena dio za strojnicu se zida uz bazen. Prostor se može napraviti uzduž bazena i s time dobivamo dodatni prostor za skladištenje. Jako je važno da se takav prostor izvede profesionalno, kako bi se omogućio suh i prozračan prostor.

 

Montažni prostori za postrojenja
Montažni prostori za postrojenja imaju sve važne značajke kvalitetno izvedenih zidanih prostora (izolacija, prozračnost, pokrov, stupovi, tvrdoća, čista izvedba...). Jedna od prednosti montažnih postrojenja je brza montaža, koja se izvodi u roku od jednog dana, manja investicija, takvi prostori za postrojenja su vodootporni i po potrebi opremljeni pumpama za poplavu - zato su primjerene i za područja na kojima su visoke podzemne vode.

Montažni prostori za postrojenja poduzeća EMA d.o.o.
U EMA d.o.o. poduzeću, na temelju 20-godina iskustava razvili smo vlastite prostore za postrojenja, koje izrađujemo i ograđujemo sami. Nudimo 4 tipa prostora za postrojenja SPA, ECO, COMPACT i COMFORT, koje opremamo i prilagođavamo specifičnim potrebama naručitelja. Prostori za postrojenja imaju vertikalni ulaz s velikim pokrovom, stupovima i prirodnim ili prisilnim sustavom za prozračivanje. Visina i odgovarajuće postavljena oprema operateru i korisniku omogućuju laganiji pristup i održavanje. Montažne prostore za postrojenja opremamo kao kompenzacijske odvode preljevnih bazena.

Više informacija o prostorima za postrojenja možete dobiti putem telefona ili na http://www.ema-bazeni.com.hr/bazenske-strojarnice