UNUTARNJI BAZENI

Najviši nivo užitka i opuštanja predstavlja vlastiti spa centar u sklopu Vašeg doma. Maksimalan nivo privatnosti stvoren prema vašim željama i potrebama osigurava opuštanje nakon napornog dana. Opuštanje može biti aktivno plivanje, blaga ili intenzivna masaža u masažnom bazenu ili pregrijavanje u finskoj, infracrvenoj, biljnoj ili turskoj sauni. Kako bi uporaba bila opuštajuća potrebno je slijediti neke smjernice. Unutarnji bazen je u zatvorenoj prostoriji, odvojen od stambenog dijela kuće. Bazen je moguće kombinirati saunom, masažnim bazenom i tušem. Takva prostorija ima drugačiju mikroklimu od stambenog dijela kuće. Prostorija je toplija i sadržaj vlage viši. Vrlo privlačno rješenje je ako se ljeti bazen može povezati s terasom kuće jer će tako nuditi ugodno osvježenje i ljeti. Velika klizna vrata koja se otvore ili zimski vrt koji obuhvaća dio prostorije je vrlo atraktivno rješenje.

Unutarnji bazeniUnutarnji bazeniUnutarnji bazeni

 

Bitni elementi u izgradnji unutarnjeg bazena:a:

  • orijentacija objekta,
  • uporaba prikladnih materijala u prostoriji,
  • fokus na izolaciju i raspodjelu topline,,
  • predviđeno prikladno mjesto za opremu,
  • prikladno grijanje prostorije i bazenske vode,
  • prikladno održavanje temperature te vlage u prostoriji,
  • kontrola troškova i povratak energije,
  • dovoljno obale uz bazen za smještaj ležaljki namijenjenih opuštanju nakon aktivnosti.

 

Bazen

Pri odabiru bazena nema granica. Možemo odlučiti za bilo koji materijal: keramika, PVC folija ili bazenska školjka. Bazeni mogu biti preljevni ili opremljeni skimerom. Pri izboru oblika i dimenzija vrijedi voditi računa o smjernicama ekonomičnosti i upravljanja troškova.

 

Masažni bazeni

Unutarnji bazeniUnutarnji bazeniUnutarnji bazeni

Isto tako bez ograničenja su i masažni bazeni. Mogu biti preljevni ili sa skimerom, mogu stajati samostalno ili biti ugrađeni u zemlju.

 

Savne

Unutarnji bazeniUnutarnji bazeniFinska sauna

Drvene finske i infracrvene saune mogu biti veličine od jedne do više osoba. Poznajemo samostojeće ili ukomponirane u prostoriju kao cjelina. Pri planiranju ne smijemo zaboraviti na tuš i mjesto za odjeću.

Kako bi vaši snovi dobili epilog potrebno je ujediniti znanje i ideje arhitekta, projektanta strojarskih instalacija i klimatizacije te bazenske tehnike.

 

Galerija

Unutarnji bazeniUnutarnji bazeniUnutarnji bazeniUnutarnji bazeniUnutarnji bazeniUnutarnji bazeniUnutarnji bazeniUnutarnji bazeniUnutarnji bazeniUnutarnji bazeni